Inter wint met 6-2 tegen Crotone, Lukaku komt in historisch lijstje

03-01-2021 14:33
7

Internazionale heeft zondagmiddag met 6-2 gewonnen van laagvlieger Crotone. De druk ligt daardoor weer bij nummer twee AC Milan.

Internazionale en AC Milan zijn voor het eerst sinds jaren weer de belangrijkste titelkandidaten in Italië. Alleenheerser Juventus doet het dit seizoen slecht met een zesde plaats, de achterstand op Inter is twaalf punten.

Inter presenteerde zich tegen Crotone weer als een titelkandidaat, al ging het in de eerste helft moeizaam. De nummer negentien van de Serie A kwam door Niccolò Zanellato nog wel op voorsprong, maar daarna nam Inter de leiding. Lautaro Martínez maakte 1-1 op aangeven van Romelu Lukaku en even later schoot Luca Marrone de bal in eigen doel. Omdat Vladimir Golemic een strafschop benutte, stond het na 45 minuten 2-2.

In de tweede helft liep Inter weg bij Crotone.  Martínez maakte 3-2 en even later fabriceerde Romelu Lukaku de 4-2. Het was z'n 35e Inter-goal in vijftig Serie A-wedstrijden. Daarna sloeg Martínez nog een keer toe en bepaalde Achraf Hakimi de eindstand op 6-2.