'Guardado plant ver vooruit en wil in 2022 vertrekken naar nieuwe MLS-club'

'Guardado plant ver vooruit en wil in 2022 vertrekken naar nieuwe MLS-club'

03-01-2021 12:00

Opvallend nieuws uit Spanje. Andrés Guardado heeft nog een contract tot medio 2022 bij Real Betis, maar staat op het punt de gesprekken met een nieuwe club te beginnen. De 34-jarige middenvelder staat in de belangstelling van Charlotte FC, dat hem in 2022 aan de selectie toe wil voegen.

Charlotte FC speelt door de coronapandemie vanaf 2022 pas mee in de Major League Soccer, maar de club is nu al aan het kijken naar hoe ze de selectie in willen vullen. Guardado is een van de spelers die de overstap van Europa naar de Verenigde Staten moet maken, weet AS Diario. Hij moet voor de nodige ervaring zorgen in de spelersgroep van Charlotte FC.

De Mexicaan gaf in het verleden al aan wel oren te hebben naar een Major League Soccer-transfer. De voormalig PSV-middenvelder speelt vanaf 2017 voor Real Betis en kwam tot op heden in 118 officiële wedstrijden in actie. Dit seizoen verloopt wisselvallig: Guardado heeft veel last van blessures en heeft moeite om zijn oude niveau te halen. De Mexicaan ligt er op dit moment uit vanwege een positieve coronatest.