Trossard imponeert buitenlandse media: 'Hij schitterde weer voor Brighton'

Trossard imponeert buitenlandse media: 'Hij schitterde weer voor Brighton'

02-01-2021 22:30 Laatste update: 22:33
5

In het duel tussen en Wolverhampton Wanderers van zaterdagavond werden de punten gedeeld. Het werd een spannend 3-3 gelijkspel, met daarin verschillende uitblinkers. Eén van de grote uitblinkers was Leandro Trossard.

Met twee assists hielp de Rode Duivel zijn ploeg zaterdag aan een punt tegen Wolves. Trossard, ex-speler van KRC Genk, kreeg in de buitenlandse pers dan ook flink wat lof voor zijn partij tegen de ploeg van Leander Dendoncker, die er door een blessure niet bij was.

De grootste lof kwam misschien wel van NBC Sports, waar men Trossard tot 'man van de match' verkoos. 'Trossard schitterde zoals gewoonlijk', schreef men. 'De spelmaker van Brighton is een schoonheid. Verdedigend heeft hij amper een bijdrage, maar dat maakt helemaal niets uit als je voor twee assists kan zorgen.'

Beste Brighton-speler
Ook de BBC zag Trossard overtuigen en vond hem ook de man van de match. Statistiekenbureau WhoScored vond Adama Traoré van Wolves dan weer de beste man op het veld, maar gaf Trossard wel een 8 op 10 voor zijn partij, waarmee hij de beste Brighton-speler was.

Eurosport ging ook akkoord met WhoScored en vond Trossard niet de man van de match, maar wel één van de beste Brighton-spelers. Onze landgenoot kreeg een 7 op 10 voor zijn wedstrijd. Worthing Herald zag Trossard ook uitblinken. 'Een mooie voorzet voor het eerste doelpunt. Trossard werkte de volledige wedstrijd bijzonder hard voor het team', klonk het.

Tenslotte had ook 90min lof voor de Rode Duivel en gaf het hem een acht op tien. 'Draaien, keren, draaien, keren, voorzet. Een knap staaltje van individuele genialiteit van Trossard, die zo Connolly aan het openingsdoelpunt hielp. Hij was ook goed voor de assist bij het derde doelpunt', klonk het.