Heynen (KRC Genk) mag dromen, Martinez ziet in hem een kandidaat-Duivel

Heynen (KRC Genk) mag dromen, Martinez ziet in hem een kandidaat-Duivel

02-01-2021 22:00
4

KRC Genk kon dit seizoen rekenen op een sterke Bryan Heynen, die de Limburgers terug naar de top van het Belgische klassement loodste. Hier en daar wordt al geopperd om Heynen op te roepen voor de Rode Duivels. Is hij ook een kandidaat voor bondscoach Roberto Martinez?

Martinez geeft in Het Belang van Limburg alvast aan dat Heynen zeker een kandidaat-Rode Duivel is. "We volgen Bryan nog steeds. Omdat hij over aparte kwaliteiten beschikt, die maar weinig Belgen hebben", klinkt het.

"Hij is tactisch slim en heeft de perfecte timing om in de box op te duiken. Jammer van zijn blessure, want zoiets remt een speler toch altijd wat af. Maar ook Bryan zal sterker terugkeren, daar ben ik van overtuigd", aldus Martinez.

Buitenland
Moet Heynen dan eerst vertrekken uit België? "De voorbije jaren hebben meerdere spelers bewezen dat je België niet hoeft te verlaten om in de nationale ploeg te geraken. Het is wel belangrijk dat je beter wil worden, waar dan ook", vertelt Martinez.

"Als je voelt dat het volgende seizoen geen uitdaging meer wordt, dan moet je vertrekken. Is die uitdaging er nog wel, dan hoeft het niet per se. Kijk naar Simon Mignolet, hij keerde terug naar België en is nóg beter geworden omdat hij nu elke week speelt", besluit de bondscoach.