Vurige Conceição zet Guardiola op zijn plaats na misplaatste uitspraken

Vurige Conceição zet Guardiola op zijn plaats na misplaatste uitspraken

02-01-2021 19:50

In de groepsfase van de Champions League was er de confrontatie tussen FC Porto en Manchester City. Het opvallende aan dit duel was de rivaliteit die heerste tussen Sergio Conceição en Pep Guardiola. De ex-speler van Standard de Liège gaf deze week meer uitleg waarover die hevige discussies gingen.

In een interview met de krant "Record", die zaterdag verscheen, ging Conceição nog een stap verder. "Ik weet niet wat hij denkt, ik weet dat hij onbeleefd was toen hij over het Portugese volk sprak en zei dat het Portugese volk een 'stront' was. En we zijn geen 'stront', we zijn een volk vol trots, nobel en werknemer", liet de ex-speler van Standard weten. 

De coach van Porto gaat ervan uit dat hij achteraf minder ingeperkt reageerde. "Het was op dat moment dat ik hem een bitter antwoord gaf. Al het andere was voetbal, het een of het ander zei hij in de preview van de wedstrijd, de manier waarop we druk uitoefenden op de scheidsrechters en in die wedstrijd zette hij druk op hen. Ik was echt nijdig toen hij die uitdrukking voor het Portugese volk had", zei Conceição.

De Porto-spelers gaan verder in het kampioenenbal en nemen het in de achtste finales op tegen Juventus en Cristiano Ronaldo.