'Thibaut Courtois moet mogelijk lange schorsing vrezen na uitspraak'

'Thibaut Courtois moet mogelijk lange schorsing vrezen na uitspraak'

02-01-2021 18:20
22

Real Madrid sloot het 2020 slecht af door gelijk te spelen tegen Elche. Het werd 1-1 maar de Real Madrid mag hiervoor Thibaut Courtois bedanken want het Belgsiche sluitstuk voorkwam de nederlaag. Courtois sprak na de wedstrijd met harde woorden over de wedstrijdleiding.

De Rode Duivel slikte een tegendoelpunt op strafschop na een fout van Carvajal. "Ik vond het een makkelijke penalty. Het was licht contact, zoals je dat altijd hebt in het strafschopgebied. Sommige scheidsrechters fluiten daar graag voor", baalde hij na de match bij Movistar+. Courtois vond dan ook dat Real daarvoor ook een penalty had moeten krijgen na een vermeende overtreding op Benzema. "Als niet wordt gefloten voor dat van Benzema, dan kan je ook niet voor de ander fluiten. Dit gebeurde ons ook al tegen Barcelona", was hij scherp voor de Spaanse arbitrage.

De kritiek van Courtois aan het adres van de arbitrage kan hem nog duur te staan komen. Volgens Sport zou het immers kunnen dat Courtois nog op het matje geroepen wordt door de integriteitscommissie van de Spaanse voetbalbond omwille van zijn uitspraken. Als zij zouden oordelen dat Courtois de integriteit van de arbitrage in twijfel getrokken heeft, kan de doelman een schorsing van minstens vier speeldagen krijgen. Voor Real en Courtois zou dat een stevige tegenvaller zijn.