Gerrard: Kompany wilde Roofe initieel niet laten gaan

Gerrard: "Kompany wilde Roofe initieel niet laten gaan"

02-01-2021 17:45
1

RSC Anderlecht kreeg afgelopen maanden te maken met bloedrode cijfers, een oplossing hiervoor was het verkopen van spelers om toch met een beperkt budget de put te dichten en de transfermarkt op te gaan. Kemar Roofe bijvoorbeeld, trok na één seizoen alweer andere oorden op.

De Engelsman met Jamaïcaanse roots werd in de zomer van 2019 voor de nodige miljoenen overgenomen van Leeds United, maar mede door het nodige blessureleed kon hij zich onvoldoende doorzetten in het Lotto Park. Toen Glasgow Rangers afgelopen mercato kwam aankloppen met een aardig bedrag, besloot de recordkampioen dan ook om in te gaan op de aanbieding. Al was dat naar verluidt niet helemaal naar de wens van coach Vincent Kompany.

Zo onthult Rangers-trainer Steven Gerrard tegenover The Herrald dat Kompany de spits liever in Brussel had gehouden. "Voor we een transfer afronden, winnen we eerst heel wat informatie in. Iedereen sprak extreem positief over Roofe. Uiteraard had ik ook gesprekken met Vincent Kompany over de speler. Vincent wou Kemar eigenlijk niet verliezen. Dat is de realiteit en toont aan dat sommige trainers en sommige clubs soms beslissingen moeten nemen waar ze geen controle over hebben", aldus Gerrard.

De Liverpool-legende is in ieder geval zeer tevreden dat zijn club de spits toch in huis kon halen. "Ik wist al van voor mijn gesprekken met Vincent dat we te maken hadden met een topspeler, een doelpuntenmaker en een workaholic. Iemand die ook meedogenloos is in het terugveroveren van de bal en die heel veel kwaliteiten heeft."