PSV beloont jonge Belg met plekje in A-kern: 'Hij is blijven vechten voor de kans'

PSV beloont jonge Belg met plekje in A-kern: 'Hij is blijven vechten voor de kans'

02-01-2021 17:06
1

Yorbe Vertessen is per direct vast onderdeel van de A-selectie van PSV. Trainer Roger Schmidt heeft de negentienjarige aanvaller vanwege zijn goede prestaties bij Jong PSV en op trainingen overgeheveld.

De Eindhovenaren maken via de officiële kanalen bekend onze jonge landgenoot nu officieel onderdeel uitmaakt van de A-selectie. "Na tien jaar in onze jeugdopleiding maakt Yorbe nu de overstap naar PSV 1", zegt technisch manager John de Jong. "Twee jaar geleden ging hij al mee op trainingskamp, maar door blessureleed bleef een overstap uit."

Nu is het er wel van gekomen voor Vertessen, die dit seizoen in negen wedstrijden voor Jong PSV vier goals wist te maken en in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-1) ook al debuteerde in de hoofdmacht. "Hij is blijven vechten voor een kans in het eerste elftal", benadrukt De Jong. "Die kans heeft hij nu met beide handen gegrepen. We belonen Yorbe hiermee voor zijn harde werk."

De  aanvaller speelt ook zijn wedstrijden voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van België. In 2018 werd hij topscorer van het EK Onder 17 met vier treffers.