Transferbarometer Club Brugge: Dost en Denswil moeten kwaliteitsinjectie geven

Transferbarometer Club Brugge: Dost en Denswil moeten kwaliteitsinjectie geven

02-01-2021 10:00
32

Nu 2021 van start is gegaan, is het weer tijd voor een transferwindow. Door de coronacrisis zal het spelersverkeer deze maand waarschijnlijk minder druk verlopen dan gebruikelijk, maar hier en daar worden zeker enkele versterkingen verwacht. VoetbalPrimeur.be kijkt graag vooruit naar de verrichtingen bij de grootste Belgische clubs. In deze zesde en laatste aflevering: de transferbarometer bij Club Brugge.

In doel
Onder de lat zit de huidige koploper van de Jupiler Pro League uiteraard gebeiteld. Met Simon Mignolet beschikt het over een doelman met enorme ervaring én kwaliteiten. In zijn zog blijft het vertrouwen in Ethan Horvath overeind, terwijl over jeugdproducten Senne Lammens en Nick Shinton veel goeds verteld wordt.

Verdediging
Vorig seizoen deed de achterhoede van Club nog het meest denken aan een verstevigd fort. Hoewel Blauw-Zwart tijdens deze jaargang iets kwetsbaarder blijkt, telt het opnieuw veruit de minste tegentreffers van de competitie. Slechts twaalf keer wist de tegenstander het net te vinden. De fundamenten staan met andere woorden als een huis.

Toch kan het in de ogen van een perfectionist als Philippe Clement altijd beter. Neem nu Simon Deli: in zijn eerste maanden in Brugge torende de Ivoriaan boven alles en iedereen uit, in 2020 viel hij vooral op door laksheid en matig uitvoetballen. Wie weet duwt een oude bekende hem wel naar onder in de hiërarchie? Stefano Denswil zou binnenkort namelijk weer even op Jan Breydel neerstrijken. Verder blijft Club in pole positie voor de veelbelovende Bryan Reynolds.

Middenveld
Ook Hans Vanaken en Ruud Vormer hebben al betere tijden gekend, niettemin blijft dat duo incontournable voor Clement. En terecht, zou je denken, want beide sterkhouders hebben de gave om altijd een degelijk basisniveau te halen. Eder Balanta en Mats Rits strijden om de derde stek op het middenveld. Aangezien de Colombiaan zoekende is naar zijn beste vorm, heeft Rits momenteel de voorkeur.

Daar komen na de winterstop nog twee uitstekende opties bij, zo lijkt het, weliswaar vanuit eigen rangen. Ten eerste deed Odilon Kossounou het al enkele keren puik op nummer zes. Van nature is de youngster een verdediger, maar een rijtje hoger kan hij misschien wel zijn grootste carrière maken. Verder zou Charles De Ketelaere wel eens een op de middenstrook terecht kunnen komen gezien de ontwikkelingen in de voorhoede. Hoe dan ook lijkt Club zich hier niet te moeten versterken.

Aanval
Nog voor januari van start ging, verzekerde Club zich al van dé wintertransfer van 2021. Doelpuntenmachine Bas Dost moet het grote euvel van Blauw-Zwart komen verhelpen. Na jaren zoeken hoopt Vincent Mannaert eindelijk die topspits in huis gehaald te hebben. Zoals gezegd doet zijn komst wel de vraag rijzen waar De Ketelaere nu terecht zal komen. Als puntaanvaller maakte die de laatste weken grote sier, al kan de linkspoot zowat overal uit de voeten.

De transfer van Dost zorgt voor een aanvallend impuls van jewelste, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het daarbij blijft. Ook enkele andere namen worden aan Club gekoppeld. Een terugkeer van Abdoulaye Diaby, bijvoorbeeld. Of wat gedacht van Bayern-kroonjuweel Joshua Zirkzee? In ieder geval zullen er koppen rollen bij de huidige Brugse aanval. Dat tegenvaller Michael Krmencik verkast, staat min of meer vast. Griekenland zou zijn bestemming worden.