Osimhen test positief op corona bij terugkeer uit Nigeria, Napoli woest

Osimhen test positief op corona bij terugkeer uit Nigeria, Napoli woest

02-01-2021 08:25

Victor Osimhen heeft zich allesbehalve populair gemaakt bij de clubleiding van Napoli. De Nigeriaan testte vrijdag positief op corona nadat hij Kertmis en zijn verjaardag had gevierd in zijn thuisland, waar hij zich niet aan de regels omtrent het virus hield.

Op beelden die geplaatst werden op social media (en inmiddels weer zijn verwijderd) was te zien dat Osimhen op 29 december aanwezig was bij een feestje en daar geen mondkapje droeg en geen afstand bewaarde ten opzichte van de andere aanwezigen. De aanvaller van Napoli werd op de bewuste dag 22 en was in zijn thuisland om dit te vieren.

Osimhen keerde donderdag terug in Italië, nadat hij eerder ook in ons land verbleef om zich te laten behandelen aan zijn geblesseerde schouder. Volgens Sky Sports overweegt Napoli om de Nigeriaan te bestraffen met een fikse boete. De snelle aanvaller zit momenteel in quarantaine. Napoli meldt dat Osimhen sinds zijn terugkeer in Italië nog niet in contact is geweest met andere spelers van de club.

Napoli nam de Nigeriaan afgelopen zomer voor 60 miljoen euro over van het Franse Lille, dat hem eerder wegplukte bij Sporting Charleroi. De aanvaller scoorde tot dusver twee keer in acht duels in de Serie A. Zondag hervat Napoli de competitie met een wedstrijd tegen Cagliari. De ploeg van Gennaro Gatusso staat momenteel vijfde in de Serie A.