Volgende miljoenentransfer voor KRC Genk? 'Onuachu wordt gevolgd'

Volgende miljoenentransfer voor KRC Genk? 'Onuachu wordt gevolgd'

01-01-2021 20:30
4

Bij KRC Genk kan men dit seizoen rekenen op een ijzersterke Paul Onuachu. De Nigeriaan blijft maar scoren en dat ziet men in zijn thuisland Nigeria, maar ook in de buitenlandse topcompetities.

Daniel Amokachi, ex-speler van Club Brugge en Everton FC, ziet zijn landgenoot ook wekelijks schitteren bij KRC Genk en is dan ook vol lof voor de spits. Bij Footballive geeft Amokachi ook aan dat verschillende clubs uit buitenlandse topcompetities het vizier hebben gericht op Onuachu.

Eerder werd Sheffield United nog gelinkt aan Onuachu. Dat is volgens Amokachi ook zowat het niveau geworden van topspelers in ons land. "De tijden zijn zeker veranderd", geeft hij aan.

"Toen ik nog in België speelde, waren daar ploegen die Europese bekers wonnen. Dus ja het niveau is er iets gezakt. Maar jaarlijks breken er nog spelers door met een enorm potentieel", aldus Amokachi.

Dit seizoen was Onuachu al goed voor vijftien doelpunten in zeventien competitiewedstrijden. In totaal lukte de Nigeriaan zelfs al 25 goals in 45 wedstrijden voor Genk. Het contract van Onuachu loopt nog tot medio 2024, terwijl zijn huidige marktwaarde wordt geschat op zeven miljoen euro.