'Levante neemt afscheid van Diaby, Club Brugge en Genk denken aan spits'

'Levante neemt afscheid van Diaby, Club Brugge en Genk denken aan spits'

01-01-2021 18:14
12

De voorbije jaren zagen we verschillende ex-spelers uit de Jupiler Pro League terugkeren naar ons land. Ook deze winter staan er weer enkele spelers voor een terugkeer. Daar is Abdoulay Diaby er mogelijk één van.

De Malinese spits komt momenteel op huurbasis uit voor het Spaanse Getafe. Een groot succes werd dat echter niet. Diaby, die wordt uitgeleend door het Portugese Sporting CP, speelde tot dusver nog maar twee partijen voor Getafe. De Spaanse club zal volgens journalist Juancar Navacerrada binnenkort dan ook afscheid gaan nemen van Diaby.

Ook bij Sporting CP is er geen toekomst weggelegd voor de spits. Hij mag vertrekken en daar willen Club Brugge en KRC Genk van profiteren. Bovengenoemde bron geeft aan dat beide topclubs strijden om de handtekening van Diaby.

Bij Club Brugge heeft men echter zopas Bas Dost in huis gehaald om de spitspositie te versterken, terwijl men bij Genk kan rekenen op de sterke Paul Onuachu. De Malinees heeft echter het voordeel dat hij ook als flankaanvaller uit de voeten kan. Diaby kwam in het verleden nog uit voor Club Brugge en was goed voor 36 doelpunten en twintig assists in 108 partijen.