Krutzen (ex-KRC Genk) schittert in Canada: Ik ben enorm tevreden

Krutzen (ex-KRC Genk) schittert in Canada: "Ik ben enorm tevreden"

01-01-2021 11:15 Laatste update: 21:23
1

Daniel Krutzen speelde tot 2016 nog bij KRC Genk, maar hij brak er niet door bij de A-ploeg. Hij zette de grote stap naar de Verenigde Staten en heeft daar duidelijk geen spijt van gekregen!

College soccer
"Aan het einde van het seizoen in 2016 vertelde Genk mij dat ik een nieuwe club mocht gaan zoeken", doet Krutzen zijn verhaal aan VoetbalPrimeur.be "Toen heeft mijn toenmalige assistent trainer, Michel Ribeiro, mij in contact gebracht bij een Amerikaanse coach die voetbalploeg van de universiteit in Evansville coachte."

"Ik heb toen wat meer onderzoek gedaan en met behulp van Dennis Mertens en zijn bedrijf Overboarder ben ik dan uiteindelijk terechtgekomen bij de universiteit van Albany. Daar heb ik dan van juli 2016 tem december 2018 gestudeerd en gevoetbald."

Krutzen begon dus in het 'college soccer'. "Het valt niet onder het betaald voetbal, omdat de voetbalploeg eigenlijk onderdeel is van de universiteit. Alle spelers studeren dus aan de universiteit waar ze voor spelen. De voetbalploeg kan wel eventueel voor een scholarship zorgen, die dan de kosten van je boeken en/of onderdak kunnen dekken."

Canadees avontuur
Nu speelt Krutzen bij Forge FC in de Canadese profcompetitie, waar hij heel wat successen kent.  "Ik ben enorm tevreden van mijn laatste twee seizoenen bij Forge. Twee keer kampioen kunnen spelen, en twee keer aan de CONCACAF League (hun versie van Europa League, red.) kunnen deelnemen waarin we ondertussen acht matchen ervaring hebben kunnen opdoen."

Een halve finale had hen een plaats in de CONCACAF Champions League opgeleverd, maar Forge verloor in de kwartfinale. "De kers op de taart was er natuurlijk gekomen als we ons hadden kunnen plaatsen voor de Champions League, maar dat is ons helaas niet gelukt. Heb er wel een hele hoop ervaring aan over gehouden. Spelen in landen zoals Honduras, El Salvador en de Dominicaanse Republiek is toch niet niks."

Band met KRC Genk
Krutzen volgt KRC Genk wel degelijk nog. "Echt op de voet wil ik niet zeggen, maar vaak kijk ik toch even naar de uitslagen na de speeldagen en de stand hou ik voortdurend bij. Nu ik weer even in Belgie ben met de feestdagen kijk ik weer meer en meer Belgisch voetbal. Ik denk dat de terugkeer van Bryan Heynen heel erg belangrijk voor ze is. Hij heeft denk ik een enorm belangrijke rol in de ploeg, en terecht."

"De kans zit er denk ik wel in om kampioen te spelen, maar er zijn veel ploegen die het hun zeker lastig kunnen maken. Hopelijk blijft de hele situatie met het coronavirus wat onder controle, zodat de competitie volledig kan worden uitgespeeld..."

Een terugkeer naar België is voor Krutzen niet meteen aan de orde. "Op dit moment heb ik niet echt de behoefte om terug in Belgie te komen spelen. Ergens anders in Europa zou ik wel zien zitten, en dan misschien op latere leeftijd terug naar Belgie, maar dat moeten we dan maar zien."