Courtois onthult: In de eerste twee weken heb ik zelfs moeten wenen

Courtois onthult: "In de eerste twee weken heb ik zelfs moeten wenen"

31-12-2020 22:00
9

Thibaut Courtois is inmiddels vergroeid met Madrid. Hij speelt nu bij Real Madrid, maar zat eerder ook bij stadsgenoot Atletico. Het was nochtans absoluut geen liefde op het eerste gezicht. 

"Toen Chelsea voorstelde om mij aan Atletico uit te lenen, voelde ik meteen dat ik dat moest doen", geeft hij aan bij Sporza. "Dat was een speciale keuze, want ik was alleen, kon geen Spaans en was niet zeker dat ik zou mogen spelen. De eerste twee weken zat ik op hotel in Madrid en heb ik zelfs geweend. Ik zat alleen op mijn kamertje en zag Genk de Supercup winnen. Ik was blij dat ik nadien naar de nationale ploeg kon."

Courtois sloeg zich door die moeilijke periode. "Geleidelijk aan werd mijn Spaans beter, omdat de jongens van Atletico zagen dat ik alleen was en mij overal mee naartoe namen. Nu praat ik meer Spaans dan wat anders, Nederlands praat ik eigenlijk alleen nog als ik aan het gamen ben met vrienden of berichtjes stuur."

Mogelijk blijft Courtois heel lang in Madrid. "Ik hou van Spanje en van deze stad. Hier wonen gezellige mensen en het leven is niet té duur, zoals in Londen. En je kunt hier lekker eten. Ik zou niet terug in Bilzen kunnen gaan wonen. Ik ben graag thuis, maar dan wel voor 2 à 3 dagen. Daarna begin ik mij te vervelen."