'Overbodige' Khedira volgt zijn instinct: 'Ik moet spelen in de Premier League'

'Overbodige' Khedira volgt zijn instinct: 'Ik moet spelen in de Premier League'

31-12-2020 15:10

Sami Khedira is bij Juventus volledig uit de gratie geraakt en wil zijn loopbaan nieuw leven inblazen door te verkassen naar de Premier League. De 33-jarige Duitser stelt dat hij zich nu al aan het voorbereiden is op de overstap naar Engeland.

De 77-voudig international komt totaal niet in de plannen voor van trainer Andrea Pirlo. De middenvelder werd niet eens ingeschreven voor de Serie A en de Champions League en speelde nog geen minuut dit seizoen. Ondanks zijn uitzichtloze situatie probeert Khedira er het beste van te maken. "Ik heb nog altijd invloed en zie mezelf als een mentor voor de jongere spelers. Mijn energielevel en motivatie blijft hoog", vertelt de Duitser in een interview aan The Athletic.

Het liefst vertrekt Khedira zo snel mogelijk naar Engeland. "Mijn instinct en passie vertellen me dat ik moet spelen, als het mogelijk is in de Premier League. Daar werk ik naartoe. Ik heb extra trainingen gedaan met fitnesstrainers om klaar te zijn voor de snelheid en intensiteit van de Premier League."

Khedira hint op een hereniging met Carlo Ancelotti of José Mourinho, die hij beide kent van zijn tijd bij Real Madrid. "Twee geweldige persoonlijkheden waar ik ontzettend veel van geleerd heb, over het spel en mezelf. Ze zitten beiden bij een club die een belangrijke rol speelt in de competitie. Dus we zien wel wat er gebeurt", sluit de middenvelder af.