Gegaan en goed bevonden: voor deze spelers was de JPL niet het eindstation

Gegaan en goed bevonden: voor deze spelers was de JPL niet het eindstation

31-12-2020 15:00 Laatste update: 01-01-2021 16:00
5

De eerste seizoenshelft zit erop. Hoog tijd om even terug te blikken op de voorbije maanden. Verschillende spelers hebben vorige zomer de Jupiler Pro League achter zich gelaten. Voor sommigen was die overstap een schot in de roos. Welke spelers hebben de voorbije maanden kunnen schitteren bij hun nieuwe clubs? VoetbalPrimeur zocht het uit.

Kemar Roofe - RSC Anderlecht naar FC Rangers (5 miljoen euro)
Roofe werd door Anderlecht voor zes miljoen euro weggeplukt bij Leeds United, maar in de Belgische competitie kon de Engelse Jamaicaan nooit potten breken. Zeven goals in zestien officiële wedstrijden bleken niet genoeg voor een verlengd verblijf. Rangers zag wel iets in de kleine centrumspits en Anderlecht kon Roofe met een klein beetje verlies verpatsen. In de Schotse competitie komt Roofe veel beter voor de dag met negen goals in dertien duels. Tel daarbij twee goals in de Europa League -waaronder een wondergoal tegen Standard- en Roofe komt in totaal al aan elf officiële doelpunten voor zijn nieuwe club.

Kevin Mirallas - Antwerp naar FK Gaziantep (transfervrij)
Mirallas kwam anderhalf jaar geleden met grote verwachtingen naar Royal Antwerp FC. De ex-Rode Duivel maakte gratis de overstap van Everton, maar hij kon op de Belgische velden geen indruk maken. Mirallas mocht in 21 officiële wedstrijden opdraven voor de Great Old- meestal als invaller. Hij scoorde daarin twee keer en gaf twee assists, wat niet genoeg was voor een verlengd verblijf. Hij werd opgepikt door het FK Gaziantep, waarmee hij op dit moment derde staat in de Turkse competitie. Mirallas kwam al elf keer in actie voor zijn nieuwe ploeg. Hij scoorde vijf goals (drie in de competitie, twee in de beker) en gaf verder nog drie assists.

Wesley Hoedt - Antwerp naar SS Lazio (verhuurd door FC Southampton)
De Nederlandse verdediger maakte vorig seizoen indruk in de Belgische competitie bij Royal Antwerp FC. Verschillende ploegen -waaronder Antwerp zelf, maar ook Club Brugge en RSC Anderlecht- probeerden Hoedt in de Jupiler Pro League te houden, maar de financiële eisen van Southampton bleken te pittig. Uiteindelijk bleek dat geen enkel probleem voor SS Lazio, de ex-ploeg van Hoedt. Bij de Italiaanse topclub trekt de centrale verdediger de goede lijn door. Hoedt mocht opdraven in dertien competitiematchen en zes duels in de Champions League, waaronder de dubbele confrontatie tegen Club Brugge.

Loïs Openda - Club Brugge naar Vitesse (huur)
Club Brugge betaalde onlangs ettelijke miljoenen om de Nederlandse goalgetter Bas Dost weg te plukken bij Eintracht Frankfurt, maar in de Nederlandse competitie loopt een Brugse huurling die de weg naar de goal steeds beter leert kennen. Openda scoorde dit seizoen al vijf keer en gaaf daarboven nog eens drie assists in vijftien matchen voor Vitesse. Dat is ongeveer dezelfde productiviteit als in zijn 53 matchen voor Blauw-Zwart (vijf goals, vier assists). Als Openda de stijgende lijn kan doortrekken, heeft Club Brugge volgend seizoen een extra optie in de spits.

Cyle Larin - Zulte Waregem naar Besiktas (terug na huur)
De stevige Canadees speelde vorig seizoen een belangrijke rol bij Zulte Waregem. Met zijn negen goals en elf assists was hij van goudwaarde voor de ploeg van Franky Dury. Ondanks veel transfergeruchten keerde Larin gewoon terug naar Besiktas en dat pakt voorlopig goed uit. De aanvaller werkte zich op tot basisspeler en scoorde al zes keer in de competitie, één keer in de beker en één keer in de voorronde van de Champions League. Als er Belgische ploegen zijn die een scorende spits zoeken, zal de naam van Larin wel eens kunnen vallen.

Brecht Dejaegere - KAA Gent naar Toulouse (huur)
Misschien wel de meest verrassende naam in dit lijstje. Dejaegere koos afgelopen zomer om Gent te verlaten en zijn geluk te beproeven bij Toulouse in de Franse tweede klasse. De keuze pakt voorlopig goed uit: Toulouse staat momenteel derde en doet volop mee voor de promotie en Dejaegere is er basisspeler. De blessuregevoelige middenvelder kwam al 15 keer in actie voor zijn ploeg. Hij scoorde daarin twee keer en gaf daarboven nog eens vier assists. Zien we Dejaegere volgend seizoen in de Franse eerste klasse of keert hij terug naar de Jupiler Pro League?

Bron: Transfermarkt