Foulon breekt door in Serie A: Ben niet meer bezig met Anderlecht

Foulon breekt door in Serie A: "Ben niet meer bezig met Anderlecht"

31-12-2020 20:30
1

Daam Foulon ruilde afgelopen zomer Waasland-Beveren in voor Benevento. Dat blijkt nu een schot in de roos. Foulon is een vaste basispion en krijgt veel vertrouwen van levende legende Filippo Inzaghi. 

Foulon kreeg zijn opleiding bij Anderlecht, maar vertrok daar twee jaar geleden. "Ik weet niet of ik nu al zoveel profwedstrijden zou gespeeld hebben als ik bij Anderlecht was gebleven", aldus Foulon bij Het Nieuwsblad. "En dat is echt hetgeen wat telt als jonge gast: minuten maken. Uiteindelijk heeft mijn overstap naar Waasland-Beveren me mijn transfer naar Italië opgeleverd. En eerlijk gezegd ben ik ook niet meer bezig met Anderlecht."

Een terugkeer naar België is dan ook niet aan de orde voor de verdediger. "Als ik ooit nog een mooie stap zou kunnen zetten binnen de Serie A, naar een Italiaanse subtopper, dan zou ik al heel gelukkig zijn. Maar eerst wil ik een sterkhouder worden bij Benevento."

Benevento doet het dit seizoen onverhoopt goed in de Serie A. Momenteel staat het op een tiende plaats. Vorig seizoen speelde die club nog in de Serie B.