Burnley (ex-ploeg Defour) overgenomen door Amerikanen: Nieuw tijdperk

Burnley (ex-ploeg Defour) overgenomen door Amerikanen: "Nieuw tijdperk"

31-12-2020 10:48
1

Burnley is in Amerikaanse handen. De Premier League-club is overgenomen door investeerdersmaatschappij ALK Capital, dat 84 procent van de aandelen van de club heeft overgenomen. Er is al een transferpotje vrijgemaakt voor de winterse transferperiode.

De Amerikaanse zakenman Alan Pace wordt de nieuwe voorzitter van The Clarets. Hij vervangt Mike Garlick, die als directeur aan de club verbonden blijft. De gesprekken over de overname liepen al een tijdje, maar zijn inmiddels afgerond. 

"Dit is het begin van een nieuw tijdperk", reageert Pace verheugd op de overname. Hij hoopt verder te kunnen bouwen op 'het indrukwekkende werk dat hier geleverd is door Garlick en manager Sean Dyche'. "Dit is de start van een opwindend avontuur voor de gehele Burnley-familie."

De Amerikaanse investeerder heeft al aangegeven dat de nummer zestien van de Premier League in de winterse transferperiode de transfermarkt op kan. Hij heeft een transferpotje beschikbaar gesteld, waardoor er versterkingen naar Turf Moor kunnen komen in januari.