Transferbarometer Gent: Vanhaezebrouck kan toveren, maar defensie blijft labiel

Transferbarometer Gent: Vanhaezebrouck kan toveren, maar defensie blijft labiel

31-12-2020 10:00 Laatste update: 19:00
39

Nu januari vlak voor de deur staat, is het weer tijd voor een transferwindow. Door de coronacrisis zal het spelersverkeer komende maand waarschijnlijk minder druk verlopen dan gebruikelijk, maar hier en daar worden zeker enkele versterkingen verwacht. VoetbalPrimeur.be kijkt graag vooruit naar de verrichtingen bij de grootste Belgische clubs. In aflevering vier: de transferbarometer bij KAA Gent.

In doel
Het is al wat geweest met de Gentse doelmannen. Thomas Kaminski verkaste over het Kanaal, Davy Roef en duiveltje-uit-een-doosje Sinan Bolat moesten het minstens even goed doen. Omdat die eerste een weifelende indruk liet, kreeg Bolat vrij spel. De Turkse Limburger bleek echter een schim van de muur bij Royal Antwerp FC. Tegen Club Brugge volgde plots een verrijzenis. Daarom lijkt het bestuur niet op zoek te moeten gaan naar een verse kracht onder de dwarsligger.

Verdediging
De linie die het meest onzeker blijft ogen. Met Andreas Hanche-Olsen kwam er vorige zomer wel een versterking bij en Nurio Fortuna begint er stilaan door te komen. Niettemin is er absoluut nood aan meer stabiliteit. Michael Ngadeu en Igor Platsun acteren twee niveautjes lager dan vorig seizoen. En waar zit de onverzettelijke Dino Arslanagic?

Benieuwd of Vanhaezebrouck voldoende vertrouwen heeft om het met de huidige verdedigers te doen. Anders zal Michel Louwagie toch weer de transfermarkt afschuimen. Vukasin Jovanovic, een verdediger van Bordeaux, zou op het lijstje staan. De 24-jarige Serviër liet wel geen geweldige indruk na in de Franse grootstad.

Middenveld
Aan ervaring alvast geen gebrek, met Sven Kums en Vadis Odjidja in de gelederen. Beiden bleven tijdens de heenronde wel onder de verwachtingen, bij die laatste voornamelijk vanwege kleine kwaaltjes. Verder blijft de weelde groot, met onder meer Roman Bezus, Elisha Owusu en Niklas Dorsch, één van de weinige geslaagde zomertransfers.

Binnenkort zou daar ook Giorgi Chakvetadze weer moeten bijkomen. Het heroptreden van de talentvolle Georgiër zou Vanhaezebrouck goed van pas komen, want sinds het vertrek van Jonathan David ontbreekt het toch aan een verbindingspersoon tussen middenveld en aanval. Misschien kan Siebe Schrijvers die rol wel vervullen? De Gentse sportieve cel bekeek alvast zijn dossier.

Aanval
Blijft Roman Yaremchuk deze winter nog aan boord? Die vraag lijkt de transferverrichtingen van Gent te zullen bepalen. De Oekraïner stak er op aanvallend vlak bovenuit bij de Buffalo’s en wekte zo flink wat interesse op uit het buitenland. AS Roma zou de dans momenteel leiden. In de zomermercato reageerde Yaremchuk al misnoegd toen hem een vertrek door de neus geboord werd. Durven Ivan De Witte en Louwagie dat nogmaals aan?

Mocht Yaremchuk andere oorden opzoeken, moet er absoluut versterking bij. Met negen doelpunten is de aanvaller namelijk eenzaam topschutter in Gent. Laurent Depoitre sukkelde met blessures, terwijl Anderson Niangbo en vooral Osman Bukari een gebrek aan efficiëntie vertonen. Die laatste sticht wel geregeld gevaar met zijn onvoorspelbare dribbels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie