VP’s Elf van de Heenronde: Genk hofleverancier met vijf stuks, opvallende trainer

VP’s Elf van de Heenronde: Genk hofleverancier met vijf stuks, opvallende trainer

31-12-2020 09:30 Laatste update: 18:00
35

De voorbije twee weken ging VoetbalPrimeur.be op zoek naar de absolute uitblinkers uit de heenronde van de Jupiler Pro League 2020-2021. Op deze laatste dag van het jaar is de puzzel in elkaar gevallen. Herfstkampioen KRC Genk liet duidelijk de beste indruk na: vijf van de elf spelers verdienen hun brood in de Luminus Arena.

Vooral de aanvallers van de Limburgers draaide de voorbije maanden op volle toeren. Niet toevallig bestaat de voorhoede van VP's Elf van de Heenronde uitsluitend uit Genkenaar.  Met ook nog (de inmiddels vertrokken) Joakim Maehle en comeback-kid Bryan Heynen kleurt ons elftal nog wat blauwer. Genk mag zich dus de onbetwiste hofleverancier noemen.

Hoe zit het met de verdeling van de rest van het elftal? Royal Antwerp FC en huidig koploper Club Brugge leveren elk twee spelers af. Met Simon Mignolet, Clinton Mata en Ritchie De Laet gaat het voornamelijk om het hart van de defensie, terwijl Lior Refaelov de lijnen mag uitzetten in steun van de Genkse voorlijn. 

Tot slot sturen ook RSC Anderlecht en Sporting Charleroi een gezant. Albert Sambi Lokonga, de nieuwe kapitein van paars-wit, mag zijn flair demonstreren op het middenveld. Revelatie Joris Kayembe moet voor gevaarlijke rushes zorgen vanop de linkerflank. En de trainer? Die komt voor één keer niet van een topclub. Ervaren rot Marc Brys loodste promovendus Oud-Heverlee Leuven knap naar een plek in de linkerkolom en krijgt de leiding over onze elf.

Bankzitters: Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht), Amir Murillo (RSC Anderlecht), Carlos Cuesta (KRC Genk), Martin Hongla (Royal Antwerp FC), Raphaël Holzhauser (K. Beerschot V.A.), Noa Lang (Club Brugge), Dieumerci Mbokani (Royal Antwerp FC)

Hoe verliep de puntentelling?
Per positie mochten jullie, de lezers van VoetbalPrimeur.be, jullie oordeel vellen via de poll. Die resultaten telden voor vijftig procent mee. De andere vijftig procent werd ingevuld door onze redactie. In de meeste gevallen waren de meningen unaniem, zoals bij alle Genkenaars, De Laet en Refaelov. Af en toe zorgde onze redactie dan weer voor een beslissend duwtje in de rug. Dat was onder meer het geval bij Mignolet (volgens de lezers: Danny Vukovic) en Kayembe (en niet Jere Uronen). Ook trainer Brys kreeg niet zo gek veel stemmen in de poll, maar stond op bijna alle lijstjes van onze redactieleden bovenaan.

Wat vinden jullie van deze Elf van de Heenronde? Laat het ons weten in de reacties!