Hazard maakt comeback, maar Real Madrid morst met de punten

30-12-2020 23:23
2

Real Madrid is er niet in geslaagd om in het spoor van stadgenoot Atlético Madrid te blijven. De Koninklijke speelde op bezoek bij Elche met 1-1 gelijk en ziet de grote rivaal nu uit het zicht verdwijnen.

Elche begon aan de wedstrijd als de nummer zeventien van La Liga en dus was het aan Real om het spel te maken. Dat deed de ploeg van trainer Zinédine Zidane ook, want na twintig minuten was het raak. Een afstandsschot van Marco Asensio spatte nog op de lat uiteen, maar de rebound werd ingekopt door Luka Modric.

Even voor dat moment had Marcelo ook al de lat geraakt en dus was het geen verrassing dat de Madrilenen de leiding namen in Estadio Manuel Martínez Valero. Meer doelpunten voor Real volgden er, ondanks een veldoverwicht voor de gasten, echter niet. Elche bleef in de wedstrijd hangen en na de rust profiteerden ze daarvan.

Na een overtreding van Casemiro in het strafschopgebied mocht Fidel Chaves de la Torre aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet (1-1), waardoor Real toch weer van voor af aan moest beginnen. Kansen op een winnende goal waren er vervolgens genoeg, maar de bal wilde er niet meer in voor de Madrilenen. Daardoor is Atlético de lachende derde, want de lijstaanvoerder staat nu twee punten los en heeft ook nog eens twee duels tegoed.

Op goed tien minuten van het einde maakte Eden Hazard zijn zoveelste comeback van het jaar bij Real Madrid. De Rode Duivel kon puntenverlies evenwel niet voorkomen. Thibaut Coirtois speelde de volledige match.