Schouterden begint aan eerste buitenlandse uitdaging: 'Absoluut in deze situatie'

Schouterden begint aan eerste buitenlandse uitdaging: 'Absoluut in deze situatie'

30-12-2020 19:38
1

Nils Schouterden begint in januari aan zijn eerste buitenlandse avontuur in Cyprus bij Larnaca. De linkspoot is opgetogen dat hij op zijn leeftijd aan die uitdaging kan beginnen.

'Afgelopen zomer had ik een open gesprek met Eupen waarin ik te horen kreeg dat er niet veel ruimte tot spelen zou zijn Via technisch directeur Jordi Condom waren er toen contacten met een paar clubs in Spanje, Castilla en Cartagena, in een streek die ik goed ken. Daar wilde ik wel heen, maar dat ging niet door omdat er eerst spelers moesten vertrekken die uiteindelijk niet wegraakten', vertelde Schouterden in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

Uiteindelijk komt hij niet in Spanje, maar in Cyprus terecht. 'Via mijn makelaar, Stijn Francis, kreeg ik plots de kans om naar Larnaca te gaan. Ik ken er Florian Taulemesse, met wie ik vroeger bij Eupen gespeeld had en met wie ik al die tijd in contact ben gebleven. Hij is echt een vriend geworden. De trainer heeft nog op me ingepraat om me te houden, maar ik wil in deze situatie op mijn leeftijd (31, red.) absoluut eens in een ander land voetballen', besloot Schouterden.