'Real Madrid speelt veel sneller dan Barça, we konden de bal niet eens zien'

'Real Madrid speelt veel sneller dan Barça, we konden de bal niet eens zien'

30-12-2020 18:34

FC Barcelona heeft één van de meest miserabele kalenderjaren in de clubgeschiedenis dinsdagavond afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Eibar, de nummer vijftien van de Primera División. De Basken namen het één week eerder al op tegen Real Madrid: trainer José Luis Mendilibar legt de twee aartsrivalen langs de meetlat.

Negen dagen voordat het een punt uit Camp Nou meenam, verloor Eibar in eigen huis met 1-3 van Real Madrid. Mendilibar was onder de indruk van de regerend landskampioen. "Als zij het tempo opvoeren, zijn ze zoveel sneller dan Barcelona", aldus de 59-jarige Spanjaard in gesprek met Cadena SER. "Zeker in de eerste twintig, 25 minuten speelden ze de bal zó snel rond dat we hem niet eens konden zien. We stonden binnen de kortste keren met 0-2 achter, maar het had nog veel erger kunnen zijn."

De middenmoter wist dus wél twee punten van Barça af te snoepen. De Catalanen gaan dit seizoen waarschijnlijk geen rol meer spelen in de titelrace – gaf trainer Ronald Koeman ook al toe – waardoor het tussen Atlético Madrid en Real Madrid lijkt te gaan. De stadgenoten hebben allebei evenveel punten: Los Rojiblancos hebben nog twee wedstrijden tegoed, maar Mendilibar wil Real Madrid nog niet afschrijven. "Atlético zit al aan zijn limiet. Real Madrid is nog niet top, maar staat er wel kort achter. Het ging even heel slecht in de Champions League en de competitie. Maar ze moesten winnen van Sevilla, Borussia Mönchengladbach en Atlético en ze wonnen ook."