Moet Leko uitspraak in voetbalschandaal vrezen? 'Forse boete en achterstallen'

Moet Leko uitspraak in voetbalschandaal vrezen? 'Forse boete en achterstallen'

30-12-2020 15:30
10

Ivan Leko heeft Royal Antwerp FC verlaten. De Kroaat tekent voor twee jaar bij het Chinese Shanghai SIPG FC, waar hij vijf miljoen euro netto zal verdienen. Naast het financiële aanbod zou ook het voetbalschandaal een rol spelen in deze keuze. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine.

Zo zat Leko – toen nog bij Club Brugge – enkele dagen in de cel omdat zijn naam werd vernoemd door Dejan Veljkovic, de spilfiguur én spijtoptant in de zaak-Propere Handen. 'Op de achtergrond speelt dit ook mee. Het voetbalschandaal dat in oktober 2018 zijn kop op alle voorpagina's van binnen- en buitenlandse media bracht. Belastingfraude, witwassen van geld', aldus het weekblad.

En zo besliste Leko om Antwerp al na een half jaar te verlaten. 'Twee jaar later staan we voor de financiële afwikkeling van die zaak. Een zaak die centen kost, aan advocaten met straks allicht een forse boete en achterstallen te regulariseren. En dan wordt zo'n offer you can't refuse ook weer belangrijk, om de toekomst van het gezin veilig te stellen. En begint zoiets mee door het hoofd te malen.'