'Anderlecht krijgt vervanger van Tau in de schoot geworpen vanuit MLS'

'Anderlecht krijgt vervanger van Tau in de schoot geworpen vanuit MLS'

30-12-2020 15:15 Laatste update: 15:47
11

RSC Anderlecht dreigt binnenkort afscheid te moeten nemen van Percy Tau. De Brusselaars zullen creatief moeten zijn in de zoektocht naar een vervanger. In dat opzicht is Jeremy Ebobisse wellicht een opportuniteit, want de 23-jarige aanvaller was eerder al in beeld in het Lotto Park.

ESPN weet namelijk dat Ebobisse op huurbasis mag vertrekken bij Portland Timbers, dat uitkomt in de Major League Soccer. Afgelopen zomer was de in Parijs geboren Amerikaan al in beeld bij Anderlecht en Royal Antwerp FC, maar toen mocht hij niet weg. Nu het MLS-seizoen ten einde is, ziet Portland wel heil in een uitleenbeurt.

In 2020 was Ebobisse goed voor negen doelpunten en drie assists. Aangezien het voetbal in de MLS voor enkele maanden stilligt ziet Portland het wel zitten om hun aanvaller uit te lenen aan een Europese club. Voor Anderlecht lijkt deze keuze alvast interessant, aangezien er geen financiële middelen zijn voor dure, inkomende transfers.

Het valt af te wachten of Peter Verbeke toehapt de komende dagen of weken. Tau is nog niet definitief weg, maar Brighton & Hove Albion FC is er vrij van overtuigd dat de werkvergunning voor de Anderlecht-huurling binnenkort in orde komt.