Overmeire gelooft in Lokeren-Temse: Binnen vijf jaar terug in 1B als ambitie

Overmeire gelooft in Lokeren-Temse: "Binnen vijf jaar terug in 1B als ambitie"

30-12-2020 14:45
11

Killian Overmeire (35) nam in oktober afscheid van het profvoetbal. De ervaren middenvelder blijft wel op Daknam spelen, want hij tekende bij SC Lokeren-Temse. In de toekomst denkt Overmeire wel na over een carrière als trainer. Hij startte alvast met de nodige opleidingen.

"Ik heb mijn UEFA B- en C-diploma. Toen ze met de cursus voor het A-diploma startten, zaten we zo diep met Lokeren dat ik die cursus er niet bij kon nemen. Rik De Mil en Tim Smolders (Club NXT) zagen een potentiële trainer in mij. Maar het trainerschap wordt onderschat. Het is een vak. Ik heb niet de pretentie om te denken dat je van de ene op de andere dag trainer bent", aldus Overmeire in het Nieuwsblad.

"Iets heel simpels als een vierkant uitzetten om op balbezit te spelen: op welke afstand plaats je dan de potjes? Als voetballer denk je daar niet over na, je traint gewoon. Ik geloof dat je dat vak eerst leert bij de jeugd. Er is wel een vuur in mij aangewakkerd door te werken met Club NXT. Als Club NXT een goeie match speelde, voelde ik daarin ergens wel een procentje aandeel."

Terugkeer naar Lokeren(-Temse)
Al wil Overmeire eerst nog wat voetbalplezier beleven bij zijn Lokeren-(Temse). "Maar nu wil ik eerst dit seizoen uitdoen als speler en dan zien we wel. Ik ben eens naar een thuiswedstrijd van Lokeren-Temse gaan kijken. Tweeduizend man, in tweede amateur: fantastisch, toch? De supporters hebben de ploeg niet in de steek gelaten."

Als geen ander hoopt en verwacht Overmeire dat Sporting op termijn terug de stap naar het profvoetbal zal zetten. "Lokeren is het met zijn geschiedenis wel verschuldigd om terug te keren naar het profniveau. Er is nu een zeker enthousiasme. Binnen de vijf jaar terug in 1B zou de ambitie moeten zijn."