Clubwatcher Ajax: 'Ik snap niet waarom Lang verkocht moest worden'

Clubwatcher Ajax: 'Ik snap niet waarom Lang verkocht moest worden'

30-12-2020 12:15
36

De uitspraken van Noa Lang over Erik ten Hag zorgen voor verbazing. De 21-jarige aanvaller stelde dat de trainer van Ajax hem niet wilde verhuren, maar alleen verkopen.

Clubwatcher Mike Verweij snapt dat het voor Lang beter was om elders speelminuten op te doen. "Ik kan mij voorstellen dat je iemand tijdelijk wegdoet, maar wel met de nadruk op tijdelijk", zegt hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Waarom hij verkocht moest worden, is me echt de vraag. Je weet ook niet hoe lang Erik ten Hag nog bij Ajax is. Dan heb je Lang van de hand gedaan, die een nieuwe trainer misschien wel heel graag zou willen hebben."

Chef voetbal Valentijn Driessen van de krant denkt dat Ajax het niet in Lang zag zitten. "Ik heb de beelden van Club Brugge bekeken en hij is wel een speler die ruimte nodig heeft. Dat is het grote probleem voor spelers bij Ajax. Daar is geen ruimte, dus moet je heel goed zijn in de kleine ruimte. Hij heeft een hele tijd rondgelopen bij Ajax en ze zijn daar niet blind. Misschien kwam hij in het spelsysteem van Ajax tekort in de kleine ruimte."

Driessen denkt dat Christian Eriksen wel de nodige creativiteit kan toevoegen aan de ploeg van Ten Hag. De Deense oud-Ajacied zit op een dood spoor bij Internazionale. "Ik zie hem graag terugkeren. Het past ook in het beleid om jongens die hun zakken hebben gevuld, maar nog op een redelijk niveau zitten, voor twee à drie jaar naar Amsterdam te halen."

Verweij wijst op het feit dat er meer Europese topclubs achter Eriksen aanzitten. "Al kan Ajax wel inspelen op het EK", doelt hij op een huurperiode. "Voor Eriksen is het belangrijk om veel te spelen en in beeld te blijven."