Courtois over Zidane: In het begin was onze relatie afstandelijk

Courtois over Zidane: "In het begin was onze relatie afstandelijk"

30-12-2020 12:05

Thibaut Courtois heeft het voorrecht om bij Real Madrid onder het zeggenschap van Zinedine Zidane toe voetballen. De relatie tussen doelman en coach had echter tijd nodig om te groeien.

"In het begin was onze relatie misschien wel wat afstandelijker", vertelt Courtois bij Sporza. "Dat was ook omdat we geen voorgeschiedenis hadden met elkaar, ik keek ook naar hem op. We hebben dan eens een goed gesprek gehad en sindsdien is onze relatie alleen maar gegroeid", aldus de doelman.

Courtois heeft overigens veel lof over voor de trainer. "Hij is rustig maar rechtuit, en een goede motivator. Soms pakt hij je ook eens na de training apart om te vragen hoe het met je gaat, dat heb ik nog met geen enkele andere trainer meegemaakt."

Ook met Real-icoon Sergio Ramos heeft Courtois inmiddels een goede band. "Hij is een goede vriend van Navas dus in het begin was dat niet makkelijk voor hem. Hij heeft me echter goed ontvangen, we hebben nooit problemen gehad. Nu geven we elkaar regelmatig steekjes op training."