UPDATE: STVV-verdediger Caufriez krijgt dezelfde straf als Vanaken

UPDATE: STVV-verdediger Caufriez krijgt dezelfde straf als Vanaken

30-12-2020 10:45 Laatste update: 05-01-2021 19:01
19

Vrijdagavond pakte Caufriez een rode kaart tegen Standard. De bondsprocureur eiste vier speeldagen schorsing. De straf is nog in beraad, maar STVV gaat al in beroep, meldt het Belang van Limburg.

Max Caufriez zal lang aan de kant zitten als de disciplinaire commissie de bondsprocureur volgt. Wat de straf ook is, STVV gaat al in beroep. “Ik wil Caufriez er woensdagavond absoluut bij. Max moét spelen, om ons te helpen om 2020 mooi af te sluiten”, is de motivatie van Maes.

Uiterlijk vandaag kent Caufriez zijn straf. Het aangetekend beroep zou ervoor kunnen zorgen dat hij woensdagavond kan spelen, omdat hij dan nog geen straf heeft. Een goede zet dus van Maes en STVV, die voor 9 op 9 gaan op het einde van 2020.

Update: Het Disciplinair Comité heeft beslist over de strafmaat van Maximiliano Caufriez. Sint-Truiden VV moet Caufriez drie weken missen plus één week uitstel en een boete van 3.000 euro effectief.

Update: Ook Caufriez kent nu zijn uiteindelijk straf en is er even lang uit als Hans Vanaken. Na zijn rode kaart is de verdediger van STVV vier weken geschorst, waarvan drie effectief.