Advocaat Leko over vertrek Antwerp: “Hij heeft bijzonder hard getwijfeld”

Advocaat Leko over vertrek Antwerp: “Hij heeft bijzonder hard getwijfeld”

30-12-2020 07:15
9

Ivan Leko verlaat Royal Antwerp Football Club al na enkele maanden. De Kroatische oefenmeester gaat aan de slag bij Shanghai SIPG. Advocaat Walter Van Steenbrugge laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de transfer.

"De wet laat toe om zijn contract te beëindigen, dus hebben we die in dit geval toegepast”, begint Van Steenbrugge. "Allereerst wil ik zeggen dat Ivan Antwerp uiteraard een bepaalde vergoeding moet betalen, maar de exacte som is iets persoonlijks. Al kan ik wel zeggen dat de grootorde van dat bedrag niet in verhouding is met andere bedragen die in het voetbal circuleren.

"We zijn transparant geweest en hebben alles correct laten verlopen, ook met China. Nochtans niet eenvoudig. Maar ik kan u zeggen dat hij daar onwaarschijnlijk hard mee geworsteld heeft. Omdat hij zijn werk bij Antwerp met hart en ziel deed. Hij heeft er enkele erg pijnlijke dagen opzitten, net omdat hij zo'n mooie successen bij de club behaald heeft.”

Leko tekent een contract van twee jaar in China. “Maar het aanbod dat hij kreeg, zou niémand weigeren. Dat was te mooi en te lucratief, zo'n kans krijg je niet vaak. Desondanks heeft hij bijzonder hard getwijfeld, heel de situatie heeft hard op hem ingewerkt. Ivan is een gevoelsmens tot en met. Maar in het leven krijg je af en toe bepaalde opportuniteiten waarbij de ratio het uiteindelijk haalt van de emotie."

"Ivan had ondertussen al heel intense contacten over de samenstelling van zijn elftal daar", gaat Van Steenbrugge verder. "Ik kan u zeggen: zijn contract daar is 'op zijn Chinees'. Ik ben geschrokken van de inspanningen die ze ginds verwachten van hun trainer. Veel vrije dagen zal hij niet hebben. Het zijn duidelijk mensen met heel veel discipline en arbeidsethiek."