Manchester United pakt de tweede plaats met goal in minuut 93

29-12-2020 22:59
2

Manchester United is de nieuwe nummer twee van de Premier League. The Mancunians speelden op Boxing Day gelijk tegen Leicester City en leken drie dagen later hetzelfde te doen tegen Wolverhampton: Marcus Rashford besliste echter anders in de állerlaatste minuten van de wedstrijd.

Manager Ole Gunnar Solskjaer renoveerde zijn middenveld en liet onder meer Paul Pogba, Nemanja Matic en Mason Greenwood opdraven. Voor Donny van de Beek was echter opnieuw geen plek: de Oranje-international bleef, net als op Tweede Kerstdag, negentig minuten lang in de dug-out zitten.

Heel veel kreeg hij vanaf de kant niet te zien. De gasten uit Wolverhampton – met Ki-Jana Hoever als rechtsback – kregen voor rust de beste kansen, maar Romain Saïss raakte de lat. Bruno Fernandes kwam aan de andere kant vrij voor Rui Patrício, maar slaagde er niet in om zijn landgenoot te verschalken.

Na rust werd het niet veel beter. Edinson Cavani leek de wedstrijd twintig minuten voor tijd open te breken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Pogba probeerde het even later nog van afstand, maar Patrício leek met een clean sheet het einde van de wedstrijd te halen, net als colelga David De Gea. In minuut 93 kreeg de wedstrijd echter een niet meer verwachte wending. Rashford werd aan het werk gezet door Fernandes, trok naar binnen en schoot in: zijn inzet werd van richting veranderd door Saïss, waardoor Patrício de 1-0 niet meer kon voorkomen.

Manchester United komt hierdoor op twee punten van koploper Liverpool. De ploeg van Solskjaer mag op de eerste dag van 2021 alweer aan de bak: Aston Villa, de verrassende nummer vijf van de Premier League, komt dan naar Old Trafford.