Zorgen voor Barcelona nemen toe na beschamend gelijkspel in Camp Nou

29-12-2020 21:12
2

Het FC Barcelona van Ronald Koeman is op eigen veld tegen puntenverlies aangelopen tegen laagvlieger Eibar. In een spannende slotfase, waarin de Catalanen veel kansen kregen, viel een winnend doelpunt niet meer: 1-1.

Koeman besloot om de vermoeide Lionel Messi rust te geven en dat pakte niet al te best uit. Barça kreeg na acht minuten namelijk al een strafschop en waar de Argentijn normaal gesproken een zekerheidje is vanaf elf meter, was Martin Braithwaite dat niet. De Deense aanvaller schoot hopeloos naast en zag later in de eerste helft ook nog eens een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Barcelona zocht de aanval, maar het waren de Basken die na rust tegen de verhouding in aan de leiding kwamen. Kike Garcia profiteerde van gepruts van Ronald Araújo (0-1) en zorgde er daarmee voor dat de formatie van Koeman in de slotfase twee doelpunten moest maken om een afgang tegen de nummer zestien van La Liga te voorkomen.

Dat lukte de Blaugranas niet. Invaller Ousmane Dembélé produceerde ruim twintig minuten voor tijd nog wel de gelijkmaker, maar vervolgens wist Barcelona het surplus aan kwaliteit en de vele kansen die het nog kreeg niet in een winnend doelpunt om te zetten. Een hard gelag voor Koeman, die daardoor al voor de achtste keer dit seizoen punten laat liggen in La Liga en nu op de zesde plaats bivakkeert met zijn ploeg.