Brys over gemiste kans bij KRC Genk: Zelf helpen bouwen is ook wel fijn

Brys over gemiste kans bij KRC Genk: "Zelf helpen bouwen is ook wel fijn"

29-12-2020 19:28
9

Marc Brys heeft nog altijd geen spijt van zijn gemiste transfer naar KRC Genk. De 58-jarige coach doet het momenteel uitstekend bij Oud-Heverlee Leuven. Hij hoopt zijn ploeg te kunnen uitbouwen tot een topclub.

Anderhalve maand geleden kreeg Brys de kans om over te stappen naar Genk. "Dat was moeilijk, geef ik toe, want ik wil heel graag eens met een elftal meedoen voor de titel", vertelde Brys aan Sport/Voetbalmagazine. "Als je met een club gaat praten, ben je geïnteresseerd. Ik kwam met een voorstel thuis, en vervolgens hebben de mensen hier en bij Leicester me overtuigd met het verhaal van de toekomst, ook al is dat nog een lange weg. Ik kreeg geen grote beloftes. Deze club groeit gestaag, maar wil wel blijven groeien. Als er iets is waar ik niet aan twijfel, is het wel het soliede van dit project."

Genk raast sinds de trainerswissel als een sneltrein door de competitie, maar spijt heeft Brys nog niet. "Ik heb niet snel spijt van een keuze, dat is een afgesloten hoofdstuk", vervolgde hij. "Ik wil heel graag naar een topclub, maar het zelf helpen bouwen vind ik ook wel fijn. In Genk is alles geregeld, hier kan ik nog meewerken bouwen. De reactie van de groep was ook fijn. Ook dat speelde mee: je bouwt samen iets op, en dan gaan lopen ... dat vond ik moeilijk. Meehelpen om van OHL de ploeg te maken die King Power in gedachten heeft, vond ik op dit moment het best bij mij passen."