Onbegrip voor Club Brugge-transfer Dost: Daar kijk ik een beetje van op

Onbegrip voor Club Brugge-transfer Dost: "Daar kijk ik een beetje van op"

29-12-2020 19:04
53

Gerald Sibon liet ooit een transfer naar KRC Genk schieten omdat hij het Vlaamse accent niet kan uitstaan. De gewezen spits besloot na een gesprek in België om toch voor het Duitse Nürnberg te kiezen. Over de transfer van Bas Dost naar Club Brugge denkt hij dan ook het zijne.

De nu 46-jarige Sibon was stond ooit dicht bij een transfer naar België. "Ik heb ooit bij Genk op de koffie gezeten om daar te gaan voetballen", laat hij weten in de Radio Camataru-podcast, een podcast voor fans van sc Heerenveen. "Maar dat heb ik laten afketsen omdat ik niet zo goed tegen dat taaltje kon. Het is een bepaald soort Belgisch ofzo."

Het Vlaamse accent van de Limburgers zorgde ervoor dat de voormalig spits een andere keuze maakte. "Sommige accenten kan ik wel goed hebben, maar met dat stukje kon ik heel slecht omgaan. Dus ik zei toen tegen mijn manager dat ik dat niet elke dag zou gaan volhouden, dus dat het niet handig was om daarheen te gaan."

Sibon begreep dan ook niet dat Bas Dost, voormalig spits van Heerenveen, er wél voor koos om naar België te gaan en een contract bij Club Brugge te ondertekenen. "Daar kijk ik wel een beetje van op. Maar goed, het is zijn keuze en de wegen van Bas zijn altijd redelijk ondoorgrondelijk geweest. Hij zal zijn ideeën erbij hebben. Ik weet niet of ik het zelf ook gedaan zou hebben."