'Premier League vreest 'corona-chaos' en overweegt tijdelijke competitiestop'

'Premier League vreest 'corona-chaos' en overweegt tijdelijke competitiestop'

29-12-2020 18:40

De clubs in de Premier League overleggen of het tijdelijk stopzetten van de competitie voor hen een optie is. Men is bang voor diverse corona-uitbraken in de hoogste Engelse divisie.

Maandagavond werd het duel tussen Manchester City en Everton afgelast omdat The Citizens te kampen hadden met de nodige positieve tests. The Telegraph weet nu te melden dat voorzitters van diverse Premier League-clubs informeel met elkaar overleggen over een pauze van twee weken. Daarmee zouden de eerste problemen opgelost kunnen worden.

De verwachting is dat er corona-chaos uitbreekt wanneer de Engelse clubs 'gewoon' doorgaan met voetballen en een pauze van twee weken zou er voor zorgen dat er geen wedstrijden meer afgelast hoeven te worden en dat de ergste problemen opgelost zijn. Sommige voorzitters vinden dan ook dat een tijdelijke competitiestop 'onvermijdelijk' is.

Eén en ander heeft te maken met de uitbraak van de gemuteerde versie van het coronavirus, die volgens Engelse berichtgeving besmettelijker is dan de variant die al bekend was. Men kijkt met spanning uit naar de beslissing die de regering ggaat maken. Woensdag overleggen zij of er meer maatregelen nodig zijn.