Westerlo spreekt straf Tuur Dierckx uit na lockdownfeestje: ‘Corona-afdeling’

Westerlo spreekt straf Tuur Dierckx uit na lockdownfeestje: ‘Corona-afdeling’

29-12-2020 16:27
8

Eerder deze maand vond een lockdownfeestje plaats in het appartement van Tuur Dierckx. Westerlo heeft de speler een toepasselijke ‘straf’ opgelegd. Dierckx zal meehelpen op de corona-afdeling in het ziekenhuis van Geel.

“KVC Westerlo heeft een maatschappelijke rol waar te nemen”, zegt Wim Van Hove, algemeen directeur van KVC Westerlo. “Het voetbal kan blijven doorgaan in coronatijden en daarom wil de club als voorbeeld fungeren in de omgang met het virus. Daarom ook is sensibilisering noodzakelijk om te tonen dat we samen - mét het zorgpersoneel - strijden tegen het coronavirus", citeert Het Nieuwsblad.

“Het is belangrijk om écht te begrijpen waarom de maatregelen rond COVID-19 genomen worden”, vervolgt Jan Flament, CEO van het Ziekenhuis van Geel. “We hebben dan ook onmiddellijk positief gereageerd op deze positieve actie vanwege KVC Westerlo. Een actie met een belangrijke maatschappelijke meerwaarde, maar tevens een actie die een steun betekent voor onze zorgverstrekkers. Iets wat ze zeker kunnen gebruiken.”

Westerlo gaf twee dagen voor het lockdownfeestje al 10.000 euro aan het Dimpnafonds, de filantropische vzw van het Ziekenhuis van Geel. “Dit gedrag paste niet binnen de waarden die KVC Westerlo uitdraagt”, aldus Westerlo. “Het management van de voetbalploeg nam daarom contact op met het Ziekenhuis Geel om samen een actie op te zetten die zowel sensibiliserend kon zijn ten aanzien van de spelers, maar tevens als een duidelijk signaal van ondersteuning ten aanzien van alle zorgmedewerkers.”