Courtois is duidelijk: De beste doelmannen ter wereld? Ik hoor bij dat kransje

Courtois is duidelijk: "De beste doelmannen ter wereld? Ik hoor bij dat kransje"

29-12-2020 14:17
1

Thibaut Courtois was bij sporza te gast in hun onlinereeks 'Thuismatch'. Daarin blikt onze nationale doelman terug op het sportieve jaar 2020. Wat voor Courtois toch een redelijk goed sportief jaar bleek te zijn. 

"Persoonlijk mag ik niet klagen over 2020", opende Thibaut Courtois het gesprek aan Sporza. "In januari wonnen we de Supercup tegen Atletico, waarbij ik een penalty pak in de strafschoppenreeks. Vlak voor de lockdown wonnen we ook nog de Clasico." 

Thibaut Courtois won met Real Madrid de Spaanse titel. Hierdoor raakt het palmares van Courtois nog wat rijker.  Belgische titel, 2 Engelse titels, 2 Spaanse titels, 1 Europa League, 7 andere bekers, brons op een WK,... geen enkele Belgische voetballer kan/kon op zijn 28e zo'n indrukwekkend palmares voorleggen. Ook individueel gezien was het een goed jaar voor Courtois want hij won enkele dagen geleden de Zamora trofee. Dat is de trofee die wordt uitgereikt aan de doelman die het minste doelpunten binnen kreeg in dat seizoen. Courtois won deze trofee al voor de derde keer. "Binnenkort maken ze hier een trofeeënkast. Nu staan die nog allemaal in de kast met het speelgoed van mijn kinderen", liet de doelman weten. "Individueel hecht ik het meeste waarde aan de Golden Glove van op het WK. Mijn voorgangers voor die trofee zijn allemaal grote namen. Die The Best-trofee is ook mooi, maar meer een populariteitspoll."

Door sommige volgers wordt Courtois wel eens de beste doelman ter wereld genoemd, maar zelf is hij bescheidener. "Ik zeg dat niet graag. Ik denk dat ik bij de besten hoor, met ook nog Neuer, Oblak, Ter Stegen, Alisson,... Bij keepers gaat het doorgaans met periodes. Op een bepaald moment is de ene onklopbaar, dan weer de andere. We hebben ook allemaal andere kwaliteiten."