UPDATE: 'Huurdeal rond Benson bijna rond, medische testen in Nederland'

UPDATE: 'Huurdeal rond Benson bijna rond, medische testen in Nederland'

29-12-2020 13:28 Laatste update: 29-12-2020 13:28
7

PEC Zwolle hoopt in januari twee aanwinsten te verwelkomen, meldt Voetbal International. De Overijsselse club heeft zijn zinnen gezet op een spits en een rechtsbuiten.

Voor die laatste positie is Manuel Benson de belangrijkste kandidaat. De 23-jarige vleugelaanvaller van Royal Antwerp was eind september al dicht bij een overstap naar PEC, maar liep toen een scheur in zijn hamstring op. Benson speelde al meer dan vijftig duels in de Jupiler Pro League voor Antwerp en eerder KRC Genk en Royal Moeskroen.

Onlangs was de rappe, linksbenige buitenspeler nog basisspeler in het Europa League-duel met Tottenham Hotspur. In de Belgische competitie zit hij doorgaans echter op de bank, waardoor PEC een deal hoopt te kunnen sluiten.

Daarnaast kijken de Blauwvingers naar de mogelijkheden om een nieuwe spits te halen nu Slobodan Tedic voorlopig weer in de lappenmand zit. "We gaan op zoek naar een buitenkansje voor de spitspositie", stelt technisch manager Mike Willems. PEC heeft met Reza Ghoochannejhad en Mike van Duinen twee alternatieven in huis.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Manuel Benson snel een oplossing wil bij Antwerp. De aanvaller wil weg om speelminuten te maken. FC Groningen polste naar verluidt al naar Benson en ook PEC Zwolle is nog altijd geïnteresseerd.

Update 25/1: Zwolle zou de nieuwe bestemming van Benson worden, meldt Gazet van Antwerpen. De linksvoetige winger legt dinsdag zijn medische proeven af bij de Eredivisionist. Als die niets verdachts aan het licht brengen, vertrekt Benson voor vijf maanden op huurbasis. Van een aankoopoptie is blijkbaar geen sprake. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie