Kan Dost Vormer van de troon stoten als meest succesvolle Nederlander bij Club?

Kan Dost Vormer van de troon stoten als meest succesvolle Nederlander bij Club?

Gepubliceerd: dinsdag 29 december 2020 om 13:21di 29-12-2020 om 13:21

Laatste update: dinsdag 29 december 2020 om 14:46di 29-12-2020 om 14:46

Club Brugge maakte dinsdagmiddag de transfer van Bas Dost officieel. Naast Noa Lang en Ruud Vormer is het de 3e Nederlandse speler die dit seizoen actief is bij Blauw-Zwart. Kan Bas Dost prijzen pakken met Club Brugge? Het zou niet de eerste Nederlander zijn die succesvol is bij Blauw-Zwart. VoetbalPrimeur.be zet ze voor u op een rijtje.

Club Brugge kende afgelopen seizoenen veel succes, dat komt mede dankzij hun uitstekende transferpolitiek. Met de komst van Bas Dost pakt Club andermaal uit met een gerenommeerde naam in de voetbalwereld. Dost wordt de derde Nederlander in de kern bij Club Brugge maar in de afgelopen jaren passeerden nog veel Nederlanders met wisselend succes. Wij maakten een top 5 van Nederlanders bij Club Brugge die de voorbije 10 jaar het mooie weer maakten bij Blauw-Zwart.

5. Ryan Donk (2009-2013)
Na een periode van zo’n vijftien jaar zónder Nederlander in de gelederen, knoopte Club in 2009 weer aan met die rijke traditie. Amsterdammer Ryan Donk kreeg de eer. De verdediger annex middenvelder had voordien indruk gemaakt bij AZ, maar zat na een mislukt avontuur bij West Bromwich Albion wat op een dood spoor. Daar maakte Club gretig gebruik van. Uiteindelijk zou de rijzige stilist vier jaar lang het mooie weer maken in Brugge. Nochtans waren er in zijn eerste maanden enkele tegenvallers, waaronder een breuk in de voet en veelvuldig geschuif met zijn positie. Na een tijdje groeide Donk dan toch uit tot steunpilaar in de as van de achterhoede. Op begenadigde dagen was de mandekker haast onverzettelijk, een eigenschap die hij koppelde aan uitstekend voetenwerk. Jammer genoeg durfde het licht op tijd en stond ook eens uitgaan … De grootse toekomst die ooit voorspeld werd, vulde Donk nooit in: enkel in Turkije stak hij erbovenuit. Donk sloot zijn carrière bij Club Brugge af zonder één prijs te winnen.

4. Arnaut Danjuma (2018 - 2019)
Op 4 plaatsen we Arnaut Danjuma, de Nederlandse winger met één uitgesproken kwaliteit vanop de linkerflank naar binnenkomen en uithalen met rechts. Groeneveld tekende in juni 2018 een contract tot medio 2022 bij Club Brugge. In zijn eerste competitiewedstrijd scoorde hij meteen twee keer, tegen KV Kortrijk. In de tweede match van de poulefase in de UEFA Champions League (2018/19) maakte hij het enige doelpunt van Club Brugge tegen Atletico Madrid. Hij werd zo de jongste Club Brugge-speler ooit die een uitdoelpunt maakte in de Champions League. Groeneveld liep in november 2018 een enkelblessure op. Hij maakte in maart 2019 zijn rentree, maar was zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Krépin Diatta. Werd in de zomer van 2019 verkocht voor 16 miljoen euro aan AFC Bournemouth. Hij won één prijs met Club Brugge, de Belgische supercup in 2018.

3. Noa Lang (2020 -)
Club Brugge versterkte zich op de allerlaatste dag van de transferperiode nog met Noa Lang (21). De polyvalente aanvaller komt over van Ajax, waar hij geen uitzicht had op veel speelkansen. Bij Club Brugge geloven ze alvast erg in Lang. De Belgische landskampioen huurt de speler één seizoen van Ajax en zal de speler daarna definitief overnemen voor een bedrag van 6 miljoen euro. Alhoewel Lang nog niet erg lang bij de club is heeft hij alles om een succesvolle speler te worden bij de landskampioen. Hij heeft een nooitaflatende inzet, heeft veel inzicht op het veld en kan met een klasseflits een wedstrijd openbreken. Met 5 doelpunten en 3 assists in de Jupiler Pro League bewees hij op korte termijn al enorm zijn meerwaarde. Als Lang zo blijft ontwikkelen zal hij een mooie periode voor zich hebben bij Club Brugge. 

2. Stefano Denswil (2015-2019)
Denswil is een centrale verdediger die enkele jaren de kleuren van Club Brugge verdedigde. Hij kwam in de zomer van 2014 terecht bij Club Brugge maar zijn eerste maanden waren niet echt veelbelovend. Er kwam veel kritiek op Denswil en zijn speelstijl. Naarmate de seizoenen vorderden werd Denswil onbetwistbare titularis. Denswil stond bekend voor zijn uitvoetballende kwaliteiten en zijn vrije trappen. De Nederlander verliet Club Brugge voor Bologna voor zo'n 6,5 miljoen euro. Denswil werd 2 maal kampioen met Club Brugge, won 1 keer de Beker van België en won 2 supercups.

1. Ruud Vormer (2014-)
Wie anders dan Ruudje prijkt op nummer één? Toen de huidige aanvoerder van Blauw-Zwart medio 2014 zijn valiezen neerpootte in Brugge, had werkelijk niemand kunnen dromen welke rol hij de komende jaren zou vertolken. Vormer is niet meer of niet minder dan het uithangbord van de revival van Club. Met zijn tomeloze inzet, haarfijne voorzetten, slimme looplijnen en scherpe tong tilde hij het voetbal op Jan Breydel eigenhandig naar een hoger niveau. In die zeven seizoenen stak een karrenvracht aan talent haar neus aan het venster, maar keer op keer behield Vormer al fluitend zijn vaste stek in het elftal. Onder Preud’homme, Ivan Leko of Philippe Clement: de Rotterdammer bleef steeds van goudwaarde. Zijn aandeel in de recente titeltriomfen valt niet te onderschatten. Begin 2018 werd Vormer daar ook individueel voor in de bloemetjes gezet, met de uitreiking van de prestigieuze Gouden Schoen. Hét Brugse gezicht van de periode 2010-2020!

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws