Everton eist transparantie City over afgelasting: 'Maak de informatie openbaar'

Everton eist transparantie City over afgelasting: 'Maak de informatie openbaar'

29-12-2020 09:36
4

Everton is niet blij met de beslissing van de Engelse voetbalbond om de wedstrijd tegen Manchester City uit te stellen. City meldde maandag dat de club te maken heeft met een aantal positieve coronatests. Everton vindt echter dat de club uit Manchester daarmee niet duidelijk genoeg is en eist transparantie.

'Hoewel Everton de openbare veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, vragen we alle informatie die Manchester City aan de Premier League heeft verstrekt openbaar te maken, zodat voor ons als Everton zijnde duidelijk wordt waarom deze beslissing genomen is', valt te lezen in het statement dat de club uit Liverpool plaatste op de website.

Everton baalt flink van de afgelasting. 'Niet alleen voor de 2000 fans die aanwezig zouden zijn, maar ook voor supporters over de hele wereld. Onze spelers waren voorbereid op de wedstrijd, net als de staf en iedereen op Goodison Park. De wedstrijddag is de belangrijkste dag op onze kalender, en dit was een grote wedstrijd',  gaat het statement verder.

Het is nog niet bekend gemaakt wanneer de wedstrijd tussen de huidige nummer drie en acht in de Premier League wel gespeeld gaat worden.