Zware zorgen Izquierdo: einde carrière voor ex-speler van Club Brugge?

Zware zorgen Izquierdo: einde carrière voor ex-speler van Club Brugge?

28-12-2020 23:15
3

De transfer van José Izquierdo richting Engeland is nog niet echt een succes gebleken. De Colombiaan sukkelde bij van de ene blessure in de andere. Inmiddels wordt er al gevreesd voor het einde van zijn carrière.

Izquierdo verliet Club Brugge in de zomer van 2017, maar kende nog maar weinig plezier na zijn vertrek. Hij miste in het seizoen 2018/2019 negentien competitiewedstrijden door knieproblemen. Vorig seizoen kwam de flankaanvaller zelfs helemaal niet in actie voor Brighton.

Daar leek dit seizoen eindelijk een einde aan te komen en Izquierdo kreeg begin oktober zelfs speelminuten in een beloftenwedstrijd van Brighton. Daarnaast speelde hij nog vier wedstrijden mee, maar kreeg hij opnieuw af te rekenen met een blessure. Trainer Graham Potter noemde het "een nachtmerrie" bij de lokale krant The Argus.

De Engelse krant heeft inmiddels ook een vergelijking gemaakt met Micah Richards, die gelijkaardige knieproblemen kende en op 31-jarige leeftijd besloot om te stoppen met voetballen. Izquierdo heeft inmiddels een aflopend contract bij Brighton en de kans lijkt ook klein dat dat nog verlengd zal worden. Nu is het echter vooral afwachten en hopen dat de Colombiaan weer helemaal fit geraakt.