Emotionele woorden bij afscheid Maehle: Hij is het DNA van KRC Genk

Emotionele woorden bij afscheid Maehle: "Hij is het DNA van KRC Genk"

28-12-2020 23:00
5

Bij KRC Genk nam men afgelopen weekend afscheid van Joakim Maehle, die aan de slag gaat bij Atalanta Bergamo. Men nam daar ook uitgebreid de tijd voor, met een speciaal georganiseerde persconferentie voor Maehle. Daarop kreeg de Deense rechtsachter ook flink wat lof.

"Ik denk dat het de eerste keer is dat we een persconferentie organiseren om afscheid te nemen van een speler", lacht algemeen directeur Erik Gerits. "Maar Joakim verdient dat, we hebben er een nieuwe ambassadeur van Racing Genk bij", citeert Het Laatste Nieuws Gerits.

Maehle had het moeilijk om zijn tranen te bedwingen en kwam met een emotioneel afscheid. Technisch directeur Dimitri De Condé had niets dan lof voor Maehle. "Anderhalf jaar geleden, tijdens een vakantieperiode, stonden er plots zes jonge gasten aan de hoofdingang van het stadion. Bleek dat Joakim Maehle graag eens de kleedkamer wilde tonen aan zijn maten", klinkt het.

"Trots als hij was dat hij voor Racing Genk speelde. We hebben het vaak over het DNA van de club, wel Maehle ís het DNA van Racing Genk. Een speler die gaat en blijft gaan. Wij nemen vandaag afscheid van de beste rechtsachter uit de Belgische competitie", besloot hij.