Refereeing Department akkoord met rode kaart Vanaken: 'Ernstig gemeen spel'

Refereeing Department akkoord met rode kaart Vanaken: 'Ernstig gemeen spel'

28-12-2020 20:00
31

Bij Club Brugge dreigt men het een tijdje zonder Hans Vanaken te moeten doen. De middenvelder kreeg tegen een rode kaart en zou het scheidsrechterskorps beledigd hebben. Bij het Referee Department gaat men alvast akkoord met de rode kaart.

Bij het Refereeing Department volgt men de beslissing van scheidsrechter Nathan Verboomen om meteen rood te trekken. 'Hans Vanaken komt te laat en raakt met de studs en met een gestrekt been, de enkel van de tegenstrever. Hij brengt hierdoor de fysieke integriteit van de Eupen speler in gevaar', klinkt het op de officiële kanalen.

'De scheidsrechter geeft Hans Vanaken een rode kaart voor ernstig gemeen spel. Deze beslissing wordt volledig gevolgd door het Referee Department', besluit het voetbalorgaan.

Eerder gaf Wesley Sonck nog aan dat hij het geen rode kaart vond, maar bij het Refereeing Department denkt men daar dus anders nu. Voor Club Brugge alvast een zware klap, dat Vanaken nu vier partijen dreigt te missen nadat hij naar verluidt ook de scheidsrechters had beledigd.