'Diego Costa (33) mag niet naar rivaal gaan door speciale clausule'

'Diego Costa (33) mag niet naar rivaal gaan door speciale clausule'

28-12-2020 17:36 Laatste update: 17:39
1

Meerdere Spaanse media melden dat Diego Costa op weg is naar de uitgang van Atletico Madrid. De spits heeft toestemming gekregen om weg te blijven van de training en lijkt bezig aan zijn laatste dagen als speler van de Madrilenen. 

Het contract van Costa loopt nog tot het einde van het seizoen. Hij is met Atlético in gesprek over vroegtijdige beëindiging, melden Marca en AS. Costa zou willen vertrekken vanwege familieomstandigheden, maar het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is. Volgens het Spaanse radiostation Cadena COPE zou Costa zijn contract maandag al kunnen beëindigen.

Er zijn verschillende clubs in hem geïnteresseerd, maar een overstap naar een rivaal zit er zo goed als zeker niet in. Dat heeft te maken met een speciale clausule in het contract van Costa. Volgens COPE moet Costa een boete van 25 miljoen euro betalen aan Atlético als hij naar Sevilla, Real Madrid of FC Barcelona gaat.

Mocht Costa tekenen bij een club die uitkomt in de Champions League, dan moet er vijf miljoen worden overgemaakt naar Atlético. Als Costa zijn verbintenis laat beëindigen, loopt hij volgens COPE een bedrag van 3,2 miljoen euro mis.