Mundo Deportivo: '34-jarige Piqué wil voorzitter worden van FC Barcelona'

Mundo Deportivo: '34-jarige Piqué wil voorzitter worden van FC Barcelona'

28-12-2020 09:25
11

Gerard Piqué is van plan zich verkiesbaar te stellen in de race om het voorzitterschap bij FC Barcelona. De 34-jarige verdediger, op dit moment geblesseerd aan zijn knie, kijkt naar zijn toekomst en hoopt op een dag de nieuwe president van de club te worden.

Dat weet El Mundo Deportivo maandagochtend te melden. Piqué is op dit moment uit de roulatie met een knieblessure en weigert onder het mes te gaan, terwijl de doktoren hem aanraden dat wel te doen. Het zet vraagtekens rond de toekomst van de verdediger. Mundo Deportivo is er zeker van en stelt dat Piqué voor het voorzitterschap gaat in januari. De routinier is ervan overtuigd dat Barcelona met Eric García, die naar verluidt overkomt van Manchester City, al een prima vervanger voor hem heeft. Daarom gaat hij voor het presidentschap bij de club.

Piqué zou Barcelona al gevraagd hebben om 65.000 stembiljetten om de handtekeningen te verkrijgen die nodig zijn om zich beschikbaar te kunnen stellen in Camp Nou. De verdediger zou 'respect hebben voor de andere kandidaten', maar er vertrouwen in hebben dat hij de juiste man is om van Barcelona weer een absolute topclub te maken die meespeelt om de prijzen in Europa.