Liverpool worstelt op Anfield en krijgt 'Big Sam' en zijn West Brom niet klein

27-12-2020 19:20
2

Liverpool is op het eigen Anfield tegen een blamage aan gelopen. Het West Bromwich Albion van 'Big' Sam Allardyce, dat negentiende staat en tegen degradatie strijdt, vertrok na negentig intense minuten met een punt.

Na twaalf minuten was het al raak voor Liverpool. The Reds zochten geduldig naar een opening in de defensie van West Brom en vond die bij Sadio Mané, die oog in oog met de keeper rustig afrondde. De vroege treffer was echter geen motivatie voor Liverpool om door te zetten. Kansen op een tweede goal waren er ondanks meer dan tachtig procent balbezit amper en The Baggies bleven in de wedstrijd hangen.

Ook na rust hield WBA uitzicht op een resultaat en met nog een kwartier te gaan kregen de gasten, die in serieuze degradatienood verkeren, een enorme kans om daadwerkelijk op 1-1 te komen. Karlan Grant dacht de held te worden, maar zijn inzet werd toch gepareerd door Alisson. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog: Semi Ajayi kopte raak uit een voorzet vanaf rechts.

Een ontzettend verrassend doelpunt van de nummer negentien van de Premier League en de hardwerkende ploeg van Allardyce slaagde er ook in om het punt over de streep te trekken. Daardoor weet Liverpool niet verder weg te lopen van de concurrentie op de ranglijst en staat het nu drie punten voor op stadgenoot Everton, dat de nummer twee is. Manchester United heeft echter nog een wedstrijd te goed en kan op twee punten van The Reds komen.