KRC Genk en Waasland-Beveren houden elkaar in evenwicht

27-12-2020 17:50 Laatste update: 17:52
107

KRC Genk en Waasland-Beveren hebben zondagmiddag gelijkgespeeld. De stand werd 1-1. Waasland-Beveren zette haar goede vorm door. KRC Genk zal mokken nadat ze driemaal het doelhout raakten.

De wedstrijd begon met knappe aanvallen van KRC Genk en Waasland-Beveren. Vanaf de tiende minuut moest W-B meer en meer in het defensief. De 25ste minuut verstuurde Heynen een diepe bal, Uronen liet lopen en Onuachu rondde af met een lobje. 1-0.

Na deze treffer had KRC Genk nog enkele mogelijkheden op een doelpunt. Onuachu kwam enkele keren te kort en Bongonda trof de paal. Aan het einde van de eerste helft kwam Waasland-Beveren weer meer opzetten. In de absolute slotfase kon Koita gelijk maken vanop ruim 30 meter.

De tweede helft begon minder swingend. Het was lang wachten op de eerste echte kans. Sinani krulde de enige kans van W-B net naast. KRC Genk zocht naar kansen. Waasland-Beveren probeerde het met een lange bal naar Frey. Op het uur kon de boomlange Onuachu koppen, maar Jackers redde prima. In de herneming mistte Ito van dichtbij.

KRC Genk zocht naar een sklotoffensief. Dat kwam er ook. Lucumi trof van dichtbij de paal en ook Ito trof nog de lat.

Het mocht niet zijn voor KRC Genk. Waasland-Beveren behaald een hard bevochten punt.