De rode kaart voor Yaremchuk is leerrijk moment voor ons allemaal

"De rode kaart voor Yaremchuk is leerrijk moment voor ons allemaal"

Gepubliceerd: zondag 27 december 2020 om 13:00zo 27-12-2020 om 13:00

KAA Gent verloor zaterdag met 1-0 van KV Kortrijk. De domme rode kaart voor Roman Yaremchuk was een belangrijke fase. Alessio Castro-Montes noemt het een leerrijk moment voor KAA Gent

"Na de match sprak Roman de groep toe en bood hij zijn excuses aan", vertelt hij op de officiële website. "De trainer zei dat er veel spelers nog in die situatie zullen komen en dat we er lessen uit moeten trekken als groep. Die fase is een leerrijk moment voor ons allemaal en hopelijk trekt ook Roman hier lessen uit. Hij is al heel belangrijk geweest voor de ploeg, alleen vandaag liet hij een steek vallen."

Zonder die rode kaart zat er misschien meer in. "Moeilijk om te voorspellen wat we met elf man gedaan hadden. Ik denk zelfs dat we met tien hadden kunnen winnen als we onze kansen afwerkten. Maar voor hetzelfde geld is het met elf tegen elf een heel ander spelbeeld en verlies je met 3-0."

KAA Gent liet wel strijdlijst zien. "Na de rust probeerden we het beste van de situatie te maken. Ik vatte zelfs post centraal in het middenveld. Waarom? Voor mij was het ook een verrassing maar de trainer wou meer loopvermogen en drang naar voren op het middenveld. Op de bank beschikten we niet over het juiste type en werd ik dus naar het midden geschoven. Het was eens iets anders."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws