Lampard boos na nederlaag tegen Arsenal: Je krijgt wat je verdient

Lampard boos na nederlaag tegen Arsenal: "Je krijgt wat je verdient"

27-12-2020 12:45 Laatste update: 12:48

Chelsea-manager Frank Lampard steekt zijn woede over de nederlaag tegen Arsenal niet onder stoelen of banken. The Blues lieten na om aan te haken in de titelstrijd in de Premier League.

"Ik ben boos omdat ik wil dat we wedstrijden winnen", zegt Lampard bij Sky Sports na de derde nederlaag in vier wedstrijden. "Dit was een kans om naar de tweede plaats te stijgen, maar je krijgt wat je verdient."

Chelsea ging op Boxing Day met 3-1 onderuit tegen de stadgenoot, die voor de onderlinge ontmoeting slechts twee punten in zeven duels had gepakt. "In de tweede helft hebben we gevochten, maar in de eerste helft brachten we onszelf in de problemen", aldus Lampard. "Ik neem hiervoor naar buiten toe de verantwoordelijkheid, maar de spelers moeten ook hun verantwoordelijkheid pakken. De boodschap was duidelijk: Arsenal is een gevaarlijk team. Als je op zestig of zeventig procent speelt, win je geen wedstrijden. We waren te lui."

Lampard, die nog niet kon beschikken over Hakim Ziyech, concludeert dat Chelsea nog een lange weg heeft te gaan. "We zijn er nog niet, dat is duidelijk. Dat gevoel had ik al toen we bezig waren aan onze ongeslagen reeks, en nu voel ik het weer. Er ging vandaag veel te veel fout", zegt hij bij de BBC.