Voormalige Gent-speler kreeg corona en vreesde voor leven: 'Kantje boord'

Voormalige Gent-speler kreeg corona en vreesde voor leven: 'Kantje boord'

27-12-2020 14:00 Laatste update: 14:02
Eredivisie 3 Reacties

Willem II-aanvaller Elton Kabangu wacht nog op zijn eerste Eredivisie-minuten van het seizoen. De 22-jarige ex-speler van KAA Gent werd afgelopen zomer getroffen door het coronavirus en belandde zelfs op de intensive care.

Kabangu lag bijna een maand lang in het ziekenhuis en heeft flink afgezien, vertelt hij aan De Volkskrant. "De dokter vertelde me dat het echt kantje boord was", aldus de in 2019 bij FC Eindhoven opgepikte aanvaller. "Ik wilde zo snel mogelijk weer op het veld staan, maar vroeg me af hoe ik dat ging doen. Ik had al moeite om mijn arm te bewegen. Ik herkende mijn eigen lichaam niet meer."

Eind oktober keerde hij terug op het trainingsveld, maar Kabangu heeft sindsdien niet één keer bij de wedstrijdselectie van Willem II gezeten. De Kortrijkenaar met Congolese roots verloor zes kilo en moest weer helemaal opnieuw beginnen, maar is vastbesloten om terug te keren op niveau. "Ik moet nog een paar stappen zetten, maar ga er alles aan doen om weer op mijn oude niveau te komen. Als ik op het veld sta, denk ik nog weleens aan het ziekenhuis en weet ik waarvoor ik het doe."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie